Search
Close this search box.

پرینتر سه بعدی چیست ؟

ساخت قطعات مختلف در خارج از ذهن انسان، آرزوییی بوده است که بشر از دیرباز دل در گرو آن داشته است.گاهی با گل و خاک، گاهی با کندن سنگ و تراش آن و گاهی ذوب مواد و دادن شکل قالب، به آن. وجهه اشتراک بیشتر موارد فوق، کاستن از ماده و تبدیل آن به جسمی با حجم مواد کمتر از ماده اولیه است که به آن تکنولوژی کاهشی (Subtractive manufacturing) گفته میشود.

از اواخر دهه 1980 میلادی، تکنولوژی جدید پا به میدان نهاد که به جای کاستن از ماده اولیه، با افزودن لایه به لایه، جسم مورد نظر را می ساخت. این تکنولوژی نوظهور پرینت سه بعدی نام گرفت و روز به روز بر کاربردهای آن افزوده گشت.انواع مختلفی از این تکنولوژی با شتاب زیاد به بازار عرضه شدند که از مواد اولیه تا شیوه ساخت، تفاوت های زیادی داشتند و تنها وجه اشتراک آنها در ساخت لایه به لایه اجسام بود. شیوه کلی کار تمام انواع پرینتر سه بعدی بدین صورت است که فایل سه بعدی مدل مورد نظر ما را که با استفاده از نر افزارهای CAD طراحی شده است گرفته، با لایه لایه کردن مدل، آن را به زبان قابل فهم برای پرینتر های سه بعدی تبدیل کرده وسپس پرینتر قطعه را می سازد.
فایل مدل خروجی از نرم افزار طراحی لازم است که با فرمت STL ذخیره شده باشند.این فرمت که به ابر نقاط نیز معروف است، با کنار هم قرار دادن تعداد زیادی نقطه، مدل را می سازد؛ و در آن از خط و دایره و مربع خبری نیست. پرینتر سه بعدی چیست بلکه صرفا تعدادی نقطه هستند که با در کنار هم قرار گرفتنشان، تک تک اجزا را می سازند.
زبان رایج پرینترهای سه بعدی به نام gcode مشهور است که عبارت است از مختصات مجموعه نقاطی که جسم مورد نظر ما از کنار هم قرار گرفتن این نقاط حاصل می شود. بدین صورت نرم افزار پرینتر های سه بعدی که به اسلایسر مشهورند، با گرفتن فایل STL و تبدیل آن به gcode نقاطی را تعریف کرده و برای هر نقطه، فرمان مشخصی را به پرینتر ارسال می کنند.پرینتر با اجرای فرامین، قطعه مورد نظر را می سازد.

پرینتر سه بعدی چیست ؟

پرینترهای سه بعدی انواع مختلفی دارند. پرینتر های FDM (Fused deposition modeling) یا ساخت قطعات با استفاده از پلاستیک مذاب، پرینترDLP/SLA (Stereolitografy) که در آن لیزر، رزین های فتوپلیمر را جامد کرده و قطعه مارا می سازد و SLS که به وسیله جوش لیزری، پودر پلاستیک را شکل می دهد.
پرینترهای FDM از رایج ترین انواع پرینترهای شه بعدی می باشند که در آن پلیمرهای حساس به گرما، با دمای حدود 200 درجه سانتی گراد ذوب شده، و با قرار گرفتن در جای مورد نظر و روی هم قرار دادن مواد، جسم پلاستیکی ما ساخته می شود.

به اشتراک گذاری

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *